• Register
Home  //  In Memoriam  //  02 - Chipuri si Semne, Calarasi - donatie obiecte din atelierul artistului - 12 octombrie 2011

IN MEMORIAM


PICTOR ROMÂN
(1929-2011)
Sectiune ce conține manifestari IN MEMORIAM și anume toate expozițiile, donațiile, materialele fotografiate, filmate sau scrise apărute după dispariţia maestrului Ion Sălișteanu la data de 25 mai 2011.

Pe data de 12 octombrie 2011, ora 18,00 la Călăraşi a avut loc vernisajul expoziției CHIPURI ȘI SEMNE în Foaierul Consiliului Județean Călărași. Tot la Călărași în aceeași zi a avut loc la Muzeul Dunării de Jos, Secția de etnografie și artă populară vernisajul  expoziţiei permanente SUFLETUL DIN ATELIERUL ARTISTULUI - o expozitie permanenta care isi doreste, prin obiectele donate care au apartinut maestrului, sa evoce atmosfera cu totul remarcabila a spatiului de lucru al pictorului, prin refacerea intocmai a peretelui central al atelierului. Vernisajul a fost urmat de un concert excepţional de jazz! A cântat pentru bunicul său Toma Dimitriu (pian) - nepotul artistului, alături de: Michael Acker (bas) şi invitatul special din Australia, Eamon Dilworth (trompetă).


 Vizualizati Pliant Expoziție partea 1

Vizualizati Pliant Expoziție partea 2 

Lista donatiei


IMAGINI DE LA EVENIMENT


In Memoriam

Site Web creat IN MEMORIAM artistului Ion Sălișteanu. Site-ul este creat de familia artistului. Încercăm să adunăm materiale (texte, articole, monografii, fotografii, lucrari, materiale video) cu privire la cariera de peste 65 de ani a MAESTRULUI. Site-ul va fi unul "viu" în care vom adăuga în permanența informație necesara pentru memoria artistului. În cazul în care ne puteți ajuta cu orice gen de informație menționată mai sus nu ezitați sa ne contactați. De asemenea intenționăm să purcedem la realizarea unei secțiuni de "mărturii" ale persoanelor care l-au cunoscut pe maestrul Sălișteanu. 

Copyright

© Toate materialele existente în acest site sunt proprietatea familiei maestrului Sălișteanu și nu pot fi copiate decât cu acordul scris al unui membru al familiei.